26 June 2007

Umro Meho Puzić

Poznati interpretator narodnih pjesama Meho Puzić, nakon duge i teške bolesti, umro je jučer u 70. godini u svom domu u Odžaku. Na vijest o smrti u popodnevnim satima u domu Puzićevih počeli su se okupljati najbliža rodbina i prijatelji. Zvali su me da prenesem amidžu...

u drugu sobu. Ljekari su bili oko njega, on je bio još svjestan. Nakon nekog vremena pozvao je svoju suprugu Hanku, uhvatio je za ruku i kazao: "Umrijet ću ti Hanko".

Nakon dvadesetak sekundi, držeći još suprugu za ruku, izdahnuo je - kazao nam je bratić poznatog pjevača koji se također zove Meho Puzić.
Dženaza Mehi Puziću bit će obavljena danas u 17 sati na Starom mezarju (Sokak Puzića) u Odžaku.


Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je povodom smrti istaknutog estradnog umjetnika, pjevača narodne muzike i bosanske sevdalinke Mehe Puzića njegovoj obitelji u svoje i u ime ...

...Grada Sarajeva uputila telegram sućuti, priopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

"Meho Puzić zauvijek će ostati u srcima i sjećanjima građana Sarajeva kao veliki čovjek i istaknuti estradni umjetnik, koji je tijekom proteklih 50 godina dao snažan pečat našoj tradicionalnoj pjesmi - sevdalinci, te svojim bogatim stvaralaštvom afirmirao generacije sarajevskih i bh. muzičara. Njegujući ljepotu i tradiciju koju je BiH iznjedrila, Meho Puzić je pjesmom prenosio i širio ljubav bez obzira na to gdje se nalazio i kome se obraćao", navodi se u telegramu sućuti gradonačelnice Borovac.

No comments: