07 May 2007

Ko to krade po Dubaiju?

Zbog filmske pljačke nakita u Dubaiju uhapšeno troje Srba

Tokom prošlog vikenda, zbog spektakularne pljačke nakita vrijednog više od četiri miliona dolara, u Dubaiju su uhapšene dvije osobe, a treći sudionik pljačke je uhapšen u jednoj od europskih zemalja te ga čeka izručenje u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE). Iako agencija WAM nije navela čiji su državljani optuženi za pljačku draguljarnice "Graff" u trgovačkom centru Wafi City Mall u Dubaiju, imaju provjerene informacije o tome da se radi upravo o Srbima.

Pljačka je trajala samo minutu i 45 sekundi, a lopovi su nakon toga zapalili automobile. Dubaijska policija navela je da je ovo najveća i najspektakularnija pljačka ikad izvedena u tom gradu - ukradeno je 20 komada nakita i pet satova, vrijednosti oko četiri miliona dolara. Zanimljivo je da je tom prilikom korišten pištolj igračka. Imena uhićenih nisu javno objavljena, no u toku je provjera njihovog identiteta.

Prema neslužbenim informacijama, uhićenim Srbima moglo bi se suditi po strogim arapskim zakonima, koji za ovakva (ne)djela predviđaju kamenovanje ili čak odsijecanje ruke ili noge pljačkašu. Baš zbog ovih zakona, iskusni srpski kriminalci zaobilaze arapske zemlje.

Troje uhapšenih su iz Novog Sada. Isto tako, uhapšena je i djevojka jednoga od osumnjičenih razbojnika, također Novosađanka, koja je zaposlena u UAE, preko agencije čiji je vlasnik bivša srpska misica Jelena Jakovljević.
Zahvaljujući ovom "smionom" pothvatu srpskog trojca, Srbima je navodno do daljnjeg zabranjen dolazak u Dubai te ne mogu dobiti vize za tu zemlju.

2 comments:

Anonymous said...

Koji ste vi glodari .Ne verujem cak ni da ste narod pre bih rekao neka vrsta virusnog oboljenja

Anonymous said...

Oglodjem ti mamu, govno smrdljivo. Gdje god ste se pojavili usrali ste. Ko vam je kriv sto sve pokradoste, nikada niste nista posteno zaradili u zivotu. Nek se svi "u svetu" uvjere ko ste.