26 April 2011

Vlada USK u Bosanskom Petrovcu

Radna posjeta delegacije Vlade Unsko-sanskog kantona

Hajder-Lipovača: U potrazi za uskršnjim jajima
Premijer Vlade USK Hamdija Lipovača, zajedno sa ministrima, boravio je 26. aprila 2011. godine u radnoj posjeti Općini Bosanski Petrovac. Na sastanku sa načelnikom Općine Erminom Hajderom i njegovim saradnicima, razgovaralo se o poljoprivredi, vjetroenergiji, infrastrukturi i zapošljavanju, kao prioritetima općinske administracije.


Načelnik Hajder je ovom prilikom istakao da bez kvalitetne infrastrukture nema ni zapošljavanja, te se u tom kontekstu razgovaralo i o poslovnoj zoni Gorinčani, elektrifikaciji Oštrelja i izgradnji kanalizacione mreže, za koju je Općina obezbjedila 5 miliona konvertibilnih maraka.

Govoreći o razvoju poljoprivrede, istaknuta je činjenica da su poljoprivredni proizvođači ove općine, pored ostalih kultura zasijali preko 100 hektara heljde, što čini jednu četvrtinu ukupnih usjeva ove kulture u Federaciji BiH i proizveli 2 miliona litara mlijeka tokom prošle godine.

Premijer Lipovača je ovom prilikom izrazio podršku radu općinske administracije i načelnika Hajdera, posebno ističući činjenicu da se jedna relativno mala i slabo naseljena Općina Kantona kvalitetno pozicionira, koristeći rad i potencijale.

Pored pomenutog, na sastanku se razgovaralo i o Zakonu o javno-privatnom partnerstvu, Zakonu o šumama, te rješavanju problema pasa lutalica.

U cilju rješavanja eventualnih problema iz domena Vlade USK, neophodno je povećati nivo međusobnih kontakata Općine Bosanski Petrovac i Vlade, zaključeno je na sastanku.

1 comment:

Ko je otac said...

Je li ovo g. Lipovaca u drugom stanju, tj. trudan?