21 March 2011

"Naj" načelnici BiH stigli u SAD

 Šest veličanstvenih (2+2+2)


Ermin Hajder načelnik Bosanskog Petrovca, Nermin Ogrešević načelnik Cazina, načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin, načelnik općine Ravno Andrija Šimunović, Željko Josić načelnik Domaljevca i Zdravko Krsmanović načelnik Foče, stigli su u Washington gdje će prisustvovati obuci "Lokalna vlast u SAD" koja će trajati dvije sedmice (od 19. marta do 3. aprila 2011. godine).

"Nakon jutarnjeg sastanka obilazili smo znamenitosti memorijalnog kompleksa Washington. Već naredni dan počinju radni sastanci zbog kojih smo tu. Uglavnom, ništa nije isto kao kod nas", kazao je Ermin Hajder, načelnik Općine Bosanski Petrovac. 

Šest načelnika bosanskohercegovačkih općina bit će u narednim danima podučeni principima demokratije na kojoj počiva trenutno najveća svjetska sila, a po povratku od njih će se očekivati da doprinesu boljem političkom dijalogu u savezu gradova i cjelokupnoj društveno-političkoj zajednici u BiH.

Posjeta uključuje upoznavanje sa društvenom situacijom na lokalnoj razini u SAD, obilazak nekolicine ekonomskih, političkih, kulturnih i obrazovnih institucija. Glavni cilj organizirane studijske posjete je upoznavanje sa ulogom nevladinih organizacija na lokalnoj razini u SAD i susreti sa predstavnicima lokalnih vlasti u ovoj zemlji koji bi trebali poslužiti u svrhu identificiranja primjera dobre prakse.

Izvod iz pisma američkog ambasadora u BiH upućenog učesnicima ovog studijskog putovanja.

2 comments:

Anonymous said...

Ermine, dede se potpisi na klupi ispred Bijele kuce, nek se zna da si bio tamo.

Anonymous said...

Ermine, ko ti je bio cimer?