23 June 2007

"Ti si Zvezdin četnik, Milane, Milane..."

U Srbiji opet navijački neredi. Igrač sa tetovažom četničkog vojvode Draže Mihajlovića je plakao, selektor Srbije Slavnić dobio je stolicu u leđa, a Delije i Grobari su specijalce gađali krompirima. Haos u Hali Pionir nadmašio je i neke popularne filmske scene iz srpske škole komediografije.

Drugu utakmicu finala obilježio je ubjedljivi gostujući trijumf Partizana i neredi u režiji Delija. Stvar je tim gora što su gosti potpuno razbili Zvezdu sa 100:83 i došli nadomak osvajanja 6. uzastopnog naslova. A to je za navijače zemlje u kojoj se egzekucije košarkaša obavljaju usred bijela dana malo previše.


Uzavrela atmosfera eskalirala je sedam minuta prije kraja utakmice kada je došlo do najdužeg prekida. Dotad je bilo nekoliko kraćih zbog stalnih gađanja sudija i igrača. Letjeli su upaljači, mobilni telefoni, baklje, metalne sajle, flaše, a stolicom je po leđima dobio selektor Srbije Zoran Slavnić.

A onda je sve puklo. Partizan se malo odvojio, Delije su shvatile da se bliži drugi poraz i nastao je lom. Dio gledalaca je pobjegao van dvorane, a tragediju je jedva spriječila dobra intervencija specijalaca i košarkaša Zvezde koji su četiri i pol hiljade pomahnitalih Delija pozivali na mir.

Utakmica je jedva privedena kraju, a pamtiće se i po tome što je košarkaš sa tetovažom Draže Mihajlovića, Milan Gurović, plakao nakon pete lične, ganut pjesmom prepune Hale Pionir: "Ti si Zvezdin četnik, Milane, Milane...".



Tačku na i stavio je trener pobjednika Partizana Vujošević filmskom izjavom o glavnom krivcu za cijeli "cirkus".
"Scenarist svega toga je kreten Goran Vesić, koga bih nazvao kretenom, ali će me tužiti!", zaključio je u stilu Maratonaca Vujošević poentirajući porukom: "Smrt fašizmu, živio Partizan!"

No comments: