14 May 2015

Uspješna realizacija projekta Japanske ambasade



Projekt koordinator za GAGP grant Japanske ambasade, Ida Kuborović Hodžić, Zlatko Hujić, načelnik Općine Bosanski Petrovac, zajedno sa Husom Jukićem, šefom Tima za implementaciju projekata u Općini Bosanski Petrovac, obišli su radilište izgradnje vodovoda u ulicama Ploča i 25. novembar. Japanska ambasada Općini Petrovac dodijelila je grant sredstva za izgradnju i rekonstrukciju vodovoda u dužini od 3.200 metara, u dvije spomenute ulice.

Dolaskom u monitoring posjetu, željeli smo se uvjeriti u provedbu ovog projekta za kojeg je Japanska ambasada dodijelila grant, i mogu reći da se na terenu vidi da su radovi implementirani u skladu sa planom, nije bilo nekih nepredviđanih zastoja, i zadovoljni smo tokom projekta, te ćemo prema Tokiju kandidirati utrošak preostalih sredstava, rekla je Ida Kuborović Hodžić, projekt koordinatorica za implementaciju projekta.



Za projekt vodovodne mreže Japanska ambasada putem „Grass Roots Projects (GAGP) dodijelila je Općini Bosanski Petrovac oko 100 hiljada eura, projekt je implementiran uspješno i stotinu novih priključaka biti će priključeno na gradsku mrežu.

U toku su završni radovi postavljanja priključaka za domaćinstva, te asfaltiranje ulica i vraćanje u prvobitno stanje, a ti će poslovi biti okončani za nekoliko dana, i ove dvije ulice će dobiti jedan izuzetno kvalitetan sistem vodovoda i kanalizacijem, pojasnio je tok radova načelnik Zlatko Hujić. Inače u Bosanskom Petrovcu ove godine iz više izvora finansiranja realiziraju se projekti na rekonstrukciju i izgradnji vodovoda i kanalizacionlog sistema u iznosu većem od tri miliona KM.

No comments: