04 August 2010

Sanica - Lanište

Rekonstrukcija puta Sanica - Lanište

Rekonstrukcija dijelova regionalnih cesta R407a i R410 do mosta na rijeci Sanici ušla je u svoju posljednju fazu koja predviđa izradu asfaltnog kolovoza na dužini od 1.050 metara.

Tim povodom Sanicu su danas posjetili predstavnici Vlade USK-a i lokalnih vlasti kojima pripadaju najveće zasluge za realizaciju ovog veoma važnog projekta.

Premijer Dedić se u razgovoru sa lokalnim stanovništvom još jednom uvjerio u opravdanost pokretanja projekta rekonstrukcije ovih putnih komunikacija. Za realizaciju ovog projekta Vlada USK-a u ovoj godini izdvojila je sredstva u iznosu od 500.000 KM. Rekonstrukcija puta Sanica- Lanište će omogućiti povezivanje ovog mjesta sa magistralnim putem M-5 i dalje prema centru kantona.

Projekat je i od velikog značaja za razvoj turističkih potencijala ovog dijela općine budući da Sanica posjeduje velike mogućnosti za razvoj lovnog, ribolovnog i ostalih vidova turizma, a regionalni put R410 dijelom vodi i prema poznatom izletištu, izvoru rijeke Sanice.

U prošloj godini Vlada USK-a je u rekonstrukciju regionalne ceste R407a koja prolazi kroz urbani dio Sanice uložila oko 400.000 KM.

No comments: