02 July 2010

"Preminuo načelnik Bos. Petrovca"

ERMIN HAJDER JE ŽIV

Sve je počelo naopačke: Prvo pisali čitulju, onda objavili kako je umro

BHT1 je objavila: Prijevremeni izbori za načelnika općine Bosanski Petrovac održat će se u nedjelju 29. augusta. Kako je saopćeno, odluka o raspisivanju prijevremenih izbora uslijedila je nakon utvrđivanja prestanka mandata zbog smrti načelnika općine.

Naravno, u odluci CIK-a jasno stoji naziv općine Bosanski Petrovac/Petrovac, što je službeni naziv za današnju općinu (bosanskopetrovačko selo) Drinić u RS, a odnosi se na preranu smrt načelnika Brkljača.

Načelnik općine Bosanski Petrovac Ermin Hajder, uz činjenicu da je živ, ističe da bi mu bilo drago da su se mediji za njega ovako zanimali prošle sedmice kada je svečano pustio u promet asfaltni put dužine 4,3 km. Naravno, tad osim Radija FBiH niko od medija nije smatrao da je ta vijest dovoljno bitna. To bi trebalo pitati povratnike i sve građane Bosanskog Petrovca.

Načelnik Hajder ističe da je ovakva dezinformacija nanijela mnogo štete i stresa njegovoj porodici, sugrađanima i prijateljima, te da očekuje da se iz ovoga nauči lekcija o profesionalizmu i odgovornosti u bh medijima, te očekuje takvu reakciju.“

No comments: