25 April 2008

Bosanski Petrovac

Otvorena sportska dvorana u Krnjeuši

U mjesnoj zajednici Krnjeuša kod Bosanskog Petrovca u nazočnosti predstavnika Općinske uprave, Vlade Unsko-sanskog kantona i vlasti Federacije, gostiju i mještana u Područnom odjelu OŠ "Ahmet Hromadžić", a prigodom pravoslavnog blagdana Vaskrsa, svečano je otvorena novoizgrađena sportska dvorana. Simboličnim presijecanjem trake novoizgrađenu i moderno uređenu sportsku dvoranu svečano su predali na upotrebu Edin Mušić, ministar za izbjegle i raseljene osobe Federacije, i Omer Branković, ministar za izbjegle i raseljene RS-a, te Dragan Kecman, načelnik općine Bosanski Petrovac.

Blagdanski dar mještanima

Branković je kazao da, sukladno zahtjevima i potrebama povratnika srpske nacionalnosti, nastoje pomoći projekte s ciljem održivog povratka. “U kratkom roku izgrađen je lijep objekat koji će služiti za potrebe učenika da se druže i da građani koji ovdje žive tu i ostanu”, kazao je Branković. Načelnik Kecman je na svečanosti istaknuo kako je ovo jedan od projekata koji će unaprijediti povratak i učiniti ga održivim. “Posebno sam sretan što smo ovaj objekat predali mještanima Krnjeuše uoči blagdana, što je za djecu ovog mjesta veliki dar”, kazao je Kecman dodajući da će u dvorani nastavu iz tjelesnog odgoja pohađati 110 učenika.

Uloženo 330.000 maraka

Izgradnju ovog sportskog objekta zajednički su financirala entitetska ministarstva izbjeglih i raseljenih osoba, osiguravši 330.000 maraka. Ministarstvo za izbjegle i raseljene u Vladi RS je iz svoga granta izdvojilo 220.000 maraka, a nadležno federalno ministarstvo 110.000 maraka. Osim učenicima, novoizgrađeni objekt služit će i građanima Krnjeuše i bosanskopetrovačke općine koji će u njoj upražnjavati sportske aktivnosti.

No comments: