22 October 2007

Dodijeljen Halal certifikat Podravkinoj mesnoj industriji Danica i Tvornici koktel peciva

Nakon uspješno obavljenog halal certifikacijskog audita od strane Agencije za certificiranje halal kvalitete, jučer je u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu dodijeljen halal certifikat Podravkinoj mesnoj industriji Danica i tvornici Koktel peciva.

Halal certifikat dodijelio je Mešihat Islamske Zajednice u Hrvatskoj i Agencija za halal kvalitetu, a u ime Podravke certifikat su primili Dragan Habdija i Miroslav Vitković, članovi Uprave Podravke.

U opsegu halal certifikacije Podravkine mesne industrije Danice su proizvodnja i proizvodi na osnovi junećeg, govedskog i peradskog mesa dok je Tvornica koktel peciva primila Halal certifikat za praškaste proizvode u segmentu prašaka za mliječne pudinge.

Knjiga halal standarda propisuje zahtjeve za proizvodnju hrane koja je prihvatljiva za stanovništvo muslimanske vjeroispovjesti, uz sustav upravljanja i sustav sigurnosti hrane te udovoljavanje svim zakonskim zahtjevima koji se odnose na zdravstvenu ispravnost i sigurnost hrane.

Uvođenjem halal standarda u ove dvije tvornice pokrenuta je dodatna komunikaciju sa dobavljačima sirovina, s obzirom da za proizvodnju halal proizvoda svi ulazni materijali moraju, jednako tako, imati Halal certifikat.

Ova certifikacija još je jedan pokazatelj Podravkine poslovne kvalitete i spremnosti da udovolji zahtjevima potrošača i novih tržišta.

No comments: